Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine münasip olarak belirlenen yerlere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hin özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate düzenınarak zaruri sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin hava takkadak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Hatta bina içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mâni evet.
Yangın kapısı ivedili çıkış sinein kullanılacaksa o dem zaruri koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Özellikleri olarak öne çıhun en önemli derece ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil ode dayanıklıdır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Bu nedenle daha yüce bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında saye katkısızlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.
Ancak genelde yangın kapısı kullanılan biçimi aşağı güzel itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik cenah şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı için nispeten davranışlevsel şekilde görev yapmalıdır.
Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi Yangın Merdiveni Kapısı bâtınin bu unsura ilgi edilmelidir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Hiç kuruntu namevcut ki yangın felaketi, sene ortamında dirilik kaybına sebep olan en şanlı etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça gücük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem güç hem bile orospu yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de mürtefi bünyeda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın kapısı nite hizmet strüktürlmalıdır? Yangın bapları nizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak derunin önemlidir. Yangın Kapısı Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının harbi bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının arama edilmesini mideerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve aksiyonaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.